RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Драма и дисквалификации в щафетата на 3000м жени в шорттрека

Публикувано в: Зимни, Шорттрек
17:26, 20 фев 2018, Автор: , Преглеждания:56

choi

Състезанието на 3000м щафета за жени в шорттрека на Олимпиадата в Пьончан се превърна в истинска гладиаторска битка, след като 2 от общо 4-те отбора във финал А бяха дисквалифицирани от съдиите. Златното отличие бе за отбора на домакините от Южна Корея, докато в крайна сметка Италия грабна среброто, а Холандия взе бронза.

Първоначално в големия финал участие взеха тимовете на Южна Корея, Италия, Китай и Канада. По време на състезанието станахме свидетели на множесто бутания и препречвания, като корейките спечелиха с време от 4.07.361 минути, следвани от Китай и Канада. Така Суки Шим, Минджон Чой, Йен Ким и Ален Ким зарадваха публиката с олимпийско злато.

След края на надпреварата съдиите наказаха с дисквалификации китайките и канадките и по този начин тима на Италия (Ариана Фонтана, Лучия Перети, Чечилия Мафеи и Мартина Валчепина), който бе останал четвърти с резултат от 4:15.9011 стигна до сребърното отличие. Куриозът бе, че отборът на Холандия във своя финал Б подобри световния рекорд, записвайки време от 4:03.471, а заемаха едва 5-тата позиция. В крайна сметка Сузане Шултинг, Яра ван Керкоф, Лара ван Руйвен и Йориен Тер Морс получиха бронзовите медали и няма да си отидат вкъщи с празни ръце.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации