RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Франция триумфира в смесената щафета, Пайфер лиши германците от медал

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
14:46, 20 фев 2018, Автор: , Преглеждания:260

france

Отборът на Франция в състав Мари Дорен-Абер, Анаис Бескон, Симон Дестьо и Мартен Фуркад спечели олимпийската титла в смесената щафета в Пьончан. Сребърни медалисти станаха норвежците Марте Олсбу, Тирил Екоф, Йоханес Тингнес Бьо и Емил Хегле Свендсен, а след голяма битка на финалната права Италия (Лиза Витоци, Доротея Вирер, Лукас Хофер и Доминик Виндиш) надделяха над щафетата на Германия, сформирана от Ванеса Хинц, Лаура Далмайер, Ерик Лесер и Арнд Пайфер.

След края на състезанието германците подадоха констатация срещу Виндиш, тъй като биатлонистът мина пред Пайфер, като навлезе в коридора му, но след внимателно преглеждане на видеозаписите и дискусиране на правилника, бе взето решението бронзът да остане за Италия.

Смесената щафета се оказа изключително интересна, като през цялото време отборът на Германия бе в челото, но в крайна сметка остана без медал. След първия пост, Ванеса Хинц предаде на втора позиция след тима на Италия и пред французите и чехите, като разликите бяха изключително малки.

Двукратната олимпийска шампионка Лаура Далмайер отново демонстрира чудесната си форма и мина като фурия през стрелбите, оставяйки съперничките си на 24 секунди. Доротея Вирер за Италия и Анаис Бескон за Франия имаха известни проблеми на стрелбата си от „прав“, но благодарение на допълнителните патрони се справиха успешно. Вирер предаде на 30 секунди от германката, следвана от Дария Домрачьова за Беларус на 32.6 секунди и Бескон на 48.9 секунди.

В мъжката част от щафетата Ерик Лесер успя да запази преднината на Бундестима, като мина без никакви трудности на стрелбата и предаде на Арнд Пайфер аванс от 32.6 секунди пред Италия с Лукас Хофер и Франция със Симон Дестьо. Йоханес Тингнес Бьо направи чудесен пост за Норвегия и върна „викингите“ в битката за медалите, след като преди него Марте Олсбу и Тирил Екоф направиха 1 наказателна обиколка и използваха 8 допълнителни патрона. Бьо изведе щафетата на 4-тата позиция и съкрати пасива до едва 33.1 секунди.

При последните постове Арнд Пайфер се забави в стрелбата си от „легнал“ като прави корекции и трябваше да използва 2 допълнителни патрона, което се оказа добре дошло за Мартен Фуркад и той стопи разликата до едва 6 секунди. Зад тях Доминик Виндиш и Емил Хегле Свендсен също минаха чисто и намалиха до 16 секунди. По обиколката французинът успя да изпревари Пайфер и влезе първи на стрелбището като за отрицателно време изстреля перфектно 5-те си патрона.

Германецът се провали на второто упражнение, като му се наложи да върти наказателна обиколка и излезе чак на 50 секунди от Фуркад на 4-тото място. Пред него Свендсен и Виндиш въщо ползваха по един допълнителен патрон, но успяха да се справят и излязоха на 25.6 и 38.2 секунди. По последната обиколка битката за бронзовото отличие между Италия и Германия се оказа ожесточена, като във финалния спринт Виндиш надделя над Пайфер и подсигури защита на бронзовото отличие от Сочи 2014.

България стартира много добре на първи пост, като Емилия Йорданова използва само един допълниелен патрон и предаде на 15-та позиция. Вторият ни пост Даниела Кадева също мина без грешки, като й бяха необходими 3 допълнителни патрона, но поради по-слабото ски бягане предаде на 17-та позиция на 2:47 минути пасив. Красимир Анев имаше нужда от 4 допълнителни изстрела за да се справи на огневия рубеж и в крайна сметка запази 17-тото място с изоставане от 3:28.8 минути. На последен пост Владимир Илиев използва 3 допълнителни патрона при „легнал“, но мина отлично на „прав“, като финишира на 3:57.4 минути на 17-тата позиция.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации