RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

София Годжа с историческо злато в спускането

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски
07:23, 21 фев 2018, Автор: , Преглеждания:202

София Годжа

София Годжа е новата олимпийска шампионка в спускането при жените в алпийските ски.

Италианката донесе исторически първи златен медал на страната си в тази дисциплина, след като се отличи със страхотно представяне по пистата в Джонгсонг и финишира за време от 1:39,22 минути. Така водачката в световната ранглиста в спускането затвърди добрата си форма през сезона и на Олимпийските игри.

Поредното си силно представяне в ПьонгЧанг направи и Рагнхилд Мовинкел, която се добра до сребърния медал. Представителката на Норвегия остана само на 9 стотни зад победителката. Така тя спечели втория си медал на Олимпийските игри, след като преди това се окичи със среброто и в гигантския слалом.

Голямата фаворитка в дисциплината Линдзи Вон отново не успя да изпълни олимпийската си мечта. Американката прегоря и в този старт и остана на третата позиция и трябваше да се задоволи само с бронзовия медал. Така тя не успя да стане най-възрастната олимпийска шампионка в историята. „Кралицата на скоростта“ завърши на 47 стотни зад Годжа.

Разочарование имаше и за представителката на Лихтенщайн Тина Вайратер, която за малко се размина с медал. Тя остана на 4-ата позиция в класирането на 63 стотни зад италианката.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации