RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Белорускините спечелиха дамската щафета в биатлона

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
15:14, 22 фев 2018, Автор: , Преглеждания:166

bel

Биатлонистките на Беларус станаха изненадващите олимпийски шампионки в дамската щафета, след като надвиха тимовете на Швеция и Франция. Българските представителки финишираха 16-ти.

Беларус в състав Надежда Скардина, Ирина Кривко, Дзинара Алимбекава и Дария Домрачьова се справиха отлично в нелеките атмосферни условия, като освен силен вятър в Пьончан валеше и обилен снеговалеж. Стрелбата им бе повече от перфектна, като за 4-те си поста използваха само 9 допълнителни патрона и благодарение на доброто ски-бягане на Домрачьова се изкачиха на първата позиция с резултат от 1:12:03.4 часа.

Състезанието бе изключително интересно, като след почти всяка стрелба имахме нов лидер и различни тимове в челото спрямо класата на съответния пост. В крайна сметка шведките Лин Персон, Мона Брорсон, Анна Магнусон и Хана Йоберг успяха да грабнат сребърните медали, като използваха 12 допълнителни патрона и завършиха с пасив от 10.7 секунди. Отборът на Франция Анаис Шевалие, Мари Дорен-Абер, Жюстин Бреза и Анаис Бескон пък имаха нужда от още 2 допълнителни изстрела спрямо шведките и взеха третото място на 17.6 секунди от белорускините.

Щафетата на Норвегия остана 4-та въпреки че въртя общо 3 наказателни обиколки и изполва 12 патрона, а пети са словачките с 1 обиколка и 9 патрона. Считаният за голям фаворит тим на Германия остана едва 8-ми с цели 3 обиколки и 11 изстрела.

Отборът на България завърши на 16-то място с пасив от 2:34.6 минути. Емилия Йорданова стартира отлично в стрелбата от „легнал“, като излезе на 5-тата позиция, но във второто си упражнение въртя наказателна обиколка и предаде 16-та на 1:35 от лидерите Италия. Вторият ни пост Даниела Кадева имаше нужда само от един допълнителен патрон за 10-те си мишени и изведе щафетата ни на 13-та позиция на същото изоставане. Стефани Попова обаче имаше проблеми на огневия рубеж и влезе в наказателната обиколка при „легнал“, но се справи чудесно на прав и предаде на Десислава Стоянова 17-та на 2:06.5 минути. Последният ни пост мина перфектно през двете стрелби и показа добро ски-бягане, като завърши на едва 1.2 секунди след представителката на Финландия, която е 15-та.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации