RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Швеция триумфира в мъжката щафета в биатлона

Публикувано в: Биатлон, Зимни, Избрано
15:15, 23 фев 2018, Автор: , Преглеждания:218

lindstroemОтборът на Швеция затвърди добрата форма, която показа в Пьончан, след като триумфира със златните медали на Олимпийските игри. Втори със среброто останаха норвежците, а Германия завършиха на третата позиция, като се получиха огромни разлики във времената. България е 16-та, но бе застигната при 3-тия ни пост.

Мъжката щафета очаквано бе доста интересна, въпреки че медалистите бяха очаквани. В началото на състезанието разликите бяха малки и топ 7 на отборите се побираха в 35 секунди. Швеция бяха много стабилни през цялото време по трасето, като Пепе Фемлинг, Йеспер Нелин, Себастиан Самуелсон и Фредрик Линдстрьом използваха само 7 допълнителни патрона и заслужено спечелиха първия медал за „Трите корони“ от 1992г. в Албертвил насам.

Норвегия имаха известни трудности в началото като Ларс Хелге Биркеланд използва само 2 допълнителни патрона, но се позабави по трасето. Въпреки това Тарей Бьо и по-малкият му брат Йоханес изведоха норгетата в челните позиции, заедно с тима на шведите, като предаването на 3-ти и 4-ти пост беше едновременно. На последен пост обаче Емил Хегле Свендсен преживя отново кошмара си от Сочи и завъртя една наказателна в стрелбата от „прав“, което коства златото. В крайна сметка норвежците финишираха на 55.5 секунди.

Германия, които бяха сред фаворитите и при мъжете, останаха само с бронза, въпреки че имаха отлични позиции за златото. Ерик Лесер мина като фурия през обиколката и само с 1 допълнителен патрон предаде пръв, но съотборникът му Бенедикт Дол се провали на втората си стрелба, като завъртя 2 наказателни обиколки и излезе чак 5-ти на 37.8 секунди. Арнд Пайфер на трети пост се реваншира за смесената щафета като мина с 2 чисти нули и предаде 3-ти на 13.7 секунди. Неочаквано Симон Шемп имаше сериозни трудности и при двете си упражнения на огневия рубеж, като бавна стрелба и множество пропуски увеличиха пасива му от лидерите на над минута. Шемп все пак успя да запази третата позиция, финиширайки на 2:07.1 минути с 1 обиколка наказание.

Австрия са 4-ти на 2:52.25 минути, като те също се бореха за златните отличия, но Юлиян Еберхард на 3-ти пост влезе в „кошарата“ за 2 обиколки и това ги извади от борбата. Французите имаха големи проблеми през цялото състезание и останаха 5-ти с 3 наказания и 12 патрона.

Българските момчета завършиха 16-ти, а Красимир Анев започна отлично като изстреля чисто 5-те си патрона на“легнал“ и излезе трети в класирането. В следващата си стрелба обаче се срина и трябваше да завърти една наказателна обиколка, след което по трасето загуби доста секунди и в крайна сметка предаде 13-ти на 1:36.3 минути. Антон Синапов на втори пост се представи чудесно и само с 2 допълнителни изстрела предаде 14-ти на 2:17.5 минути. За съжаление Димитър Герджиков имаше лош ден в Пьончан, като завъртя по една обиколка и на двете стрелби и отиде 16-ти на 5:145.5 минути, като по този начин бе застигнат от лидерите и надпреварата за България приключи.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации