RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Кореец спечели златото в мъжкия масов старт в кънките

Публикувано в: Зимни
15:30, 24 фев 2018, Автор: , Преглеждания:55

leeХон Сюн Лий хвърли публиката по трибуните на ледения овал в екстаз, след като спечели масовия старт в бързите кънки на Олипиадата. Втори със среброто пък е представителят на Белгия Барт Суингс, а трети финишира Коен Фермай от Холандия.

Състезанието се оказа доста интересно, като в последната обиколка Свен Крамер от Холандия атакува и изглеждаше, че нищо не би могло да му попречи да се окичи със златото. В последните метри обаче преследвачите му го застигнаха и си спретнаха финален спринт, като Хон Сюн Лий от Южна Корея зарадва домакините, триумфирайки в първия в историята масов старт на Олимпийски игри.

Барт Суингс от Белгия пък успя да се пребори за второто място и грабна сребърното отличие, което е първият медал за страната му от Пьончан. Трети завърши сънародникът на Крамер, Коен Фермай, който се наложи над Ливио Венгер от Швейцрия.

Оставете коментар

Автор

Rositsa Georgieva

Аз съм на 23 години, родена в гр. Нова Загора. Интересувам се от много спортове, но слабост са ми колоезденето, биатлона и плуването. Ако имате въпроси или препоръки, бих се радвала да ми пишете на georgieva.rossy@gmail.com

Подобни публикации