RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Величествена победа за Марит Бьорген в масовия старт!

Публикувано в: Зимни, Избрано, Ски-Бягане
09:46, 25 фев 2018, Автор: , Преглеждания:170

Марит Бьорген

Марит Бьорген официално се превърна в най-успешния спортист на зимни олимпийски игри, след като спечели титлата на масовия старт на 30 километра в Пьончан, Корея.

Легендарната норвежка успя да се откъсне сама в челото на състезанието още след първите 15 километра и до края запази лидерството си без никакви затруднения. Тя финишира надпреварата за един час и 22,17,6 минути.

По този начин 37-годишната Бьорген вече има рекордните 15 медала, 8 от които златни, от олимпиади. Освен това тя е завоювала още 4 сребърни и 3 бронзови отличия. Биатлонистът Оле Ейнар Бьорндален също има 8 титли и четири сребърни медала, но само един бронз. Друг норвежец Бьорн Дели има 12 отличия (8, 4, 0).

Бьорген вече има пет медала от Пьончан, след като преди това взе злато с щафетата на 4 по 5 км, сребро на 15 километра скиатлон, бронз на 10 км свободен стил и бронз в отборния спринт.

С победата си днес Бьорген донесе и първо място на Норвегия в генералното класиране по медали в Пьончан. „Викингите“ завършват с 14 златни, 14 сребърни и 11 бронзови отличия.

На втора позиция в днешния масов старт завърши Криста Пармакоски от Финландия, която бе по-бавна с 1,49,5 минути от Бьорген.

Стина Нилсон от Швеция се пребори за бронза, след като във финалния спринт пребори Ингвилд Йостберг (Норвегия).

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации