RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Половин милион евро бетонират Роси в Левски

Публикувано в: Избрано, Левски, Футбол България
11:09, 2 мар 2018, Автор: , Преглеждания:57

Делио Роси

Старши треньорът на Левски Делио Роси е непоклатим на поста си. Той е гарантирал бъдещето си в клуба още при подписването на договора си в началото на месец август 2017 година.

Тогава италианецът се е разбрал със собственика на Левски Спас Русев в контракта да има желязна неустойка при предсрочно уволнение. „Сините“ са изпълнили желанието на треньора и сега, ако се стигне до раздяла, Левски ще дължи на Роси неоспорими 500 000 евро или близо 1 000 000 лева. Сумата е огромна и реално блокира дори и минимални желания на хора от ръководството за1 предсрочна раздяла с Роси. Служителите на „Герена“ пък са сигурни, че именно въпросната неустойка кара Делио да се държи високомерно и на моменти безпардонно, какъвто бе случаят с огромното му закъснение за една контрола с Локо (Сф), играна през месец ноември миналата година.

Носят се слухове, че неустойката може и да падне, ако Роси не спечели трофей през този сезон, но те не са потвърдени от сигурен източник.
В същото време ръководството на Левски все още не е предложило нови договори на вратаря и капитан Божидар Митрев, любимеца на феновете Роман Прохазка и Васил Панайотов, който игра много силно през есента. Шефовете постоянно казват пред въпросните футболисти, че искат да ги задържат на „Герена“, но така и не им предлагат контракти. Първо това трябваше да стане по време на подготовката в Малта, после стана след нея, а сега футболистите през няколко дни научават, че ще получат конкретни предложения, върху които да мислят другата седмица.

Оставете коментар

Автор

Меридиан Мач

Подобни публикации