RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Размазваща победа за Хиршер в Кранска гора

Публикувано в: Зимни, Ски
14:47, 3 мар 2018, Автор: , Преглеждания:27

Марсел Хиршер

Марсел Хиршер спечели малкия кристален глобус в гигантския слалом, след като триумфира по великолепен начин на състезанието за Световната купа в Кранска гора.

Австриецът, който стана олимпийски шампион в Пьончан в тази дисциплина, бе начело след първия манш, а във втория само затвърди тоталната си доминация, за да приключи за две минути и 20.76 секунди. Интересното е, че Хиршер бе най-бърз и двата манша.

Тази победа гарантира на Марсел малката световна купа в гигантския слалом за четвърта поредна година и общо за пети път. Той вече има 620 точки, докато вторият Хенрик Кристоферсен е с 495. До края остава само едно състезание.

За Хиршер това е 15-а купа в алпийските ски – пет в гигантския слалом, четири в слалома и шест големи кристални глобуса. По този начин той се изравни на третото място с Марк Жирардели. Лидер с 19 и Ингемарк Стенмарк, а втори е Пирмин Цюрбриген с 16. Освен това австриецът записа 56-а победа в кариерата.

На второ място в Кранска гора остана Хенрик Кристоферсен от Норвегия, който изостана с цели 1,66 секунди от Хиршер. Трети се нареди Алекси Пинтюро от Франция, който бе по-бавен с две секунди и половина.

Хиршер продължава да е начело в Световната купа с 1394 точки, следван от Кристоферсен с 1125. Трети е Аксел Лунд Свиндал (Норвегия) със 716.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации