RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Шипулин спечели спринта в Контиолахти, Анев остана 13-и

Публикувано в: Биатлон, Зимни
21:20, 8 мар 2018, Автор: , Преглеждания:57

Шипулин

Руснакът Антон Шипулин спечели спринта на 10 километра от Световната купа по биатлон, който се проведе в Контиолахти, Финландия. Красимир Анев направи отлично състезание, като не допусна нито една грешка и завърши на 13-о място и така се представи най-добре от четиримата българи, застанали на старт.

30-годишният Шипулин също не допусна нито една грешка при десетте си изстрела и финишира за 23:51.6 минути, като така си осигури единадесета победа в кариерата в стартовете за Световната купа.

Втори приключи латвиецът Андрейс Расторгуйевс, който изостана само с 5.7 секунди от Шипулин, докато челната тройка бе допълнена от французина Кентен Фийон Майе, останал на 14.5 секунди от златото.

С най-предно класиране от състезателите, допуснали грешка на при стрелбата, завърши норвежецът Йоханес Тингнес Бьо, който допусна два пропуска и с пасив от 18.3 секунди се нареди четвърти.

Челната шестица бе допълнена от Арнд Пайфер и Ерик Лесер, които сбъркаха по един патрон и това ги прати на 27.8 и 29.5 секунди съответно зад победителя Шипулин.

Освен Анев, който завърши точно зад легендата на биатлона Оле Ейнар Бьорндален, място в топ 30 намери и Владимир Илиев. Илиев направи два грешни изстрела и с изоставане от 1:08.3 минути приключи на 25-о място.

Другите двама българи на старта – Димитър Герджиков и Антон Синапов останаха на 49-о и 92-ро място. Герджиков направи по една грешка и на двете си стрелби и изостана на 1:49.4 минути от Шипулин, докато Синапов завъртя четири допълнителни обиколки и с тях изостана на 3:11.7 минути.

Водачът в класирането за Световната купа Мартен Фуркад от Франция не стартира, тъй като се оплаква от стомашни проблеми.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации