RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Домрачова триумфира на преследването в Холменколен

Публикувано в: Биатлон, Зимни
15:11, 18 мар 2018, Автор: , Преглеждания:87

Призовата тройка

Дария Домрачова спечели преследването на 10 километра от Световната купа по биатлон при жените и запази теоретичните си шансове за спечелването на Големия кристален глобус през сезона.

31-годишната Домрачова допусна две грешки при четирите си стрелби и финишира за 30:37.4 минути. Втора остана лидерката за Световната купа Анастасия Кузмина от Словакия, която направи 4 грешки в стрелбата.

Кузмина и Домрачова излязоха рамо до рамо след последната стрелба, но в заключителните два километра Домрачова бе по-свежа и направи разлика от 9.2 секунди на съперничката си.

Трета в днешния старт остана американката Сюзан Дънклий, която също сбърка два патрона и остана на 29.5 секунди от победителката. В челната шестица завършиха още японката Фуюко Тачизаки, украинката Юлия Джима и състезаващата се за Република Корея Анна Фролина.

В генералното класиране води Кузмина със 727 точки, втора е финландката Кайса Макарайнен с 686, докато Домрачова е трета с 641 точки.

Кузмина, заедно с италианката Доротея Вирер, води с 209 точки в преследването, а трета с 201 точки е Макарайнен.

Така съдбата както на Световната купа и на купите в дисциплината преследване ще се реши в последните стартове в Тюмен, Русия, които са през следващата седмица.

Българката Емилия Йорданова, която бе с 47-ми стартов номер в днешното състезание, не стартира.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации