RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Швиерчок: Българското първенство не е толкова лошо

Публикувано в: Лудогорец, Футбол България
19:39, 22 мар 2018, Автор: , Преглеждания:130

Швиерчок

Нападателят на Лудогорец Якуб Швиерчок бе повикан в националния отбор на Полша за предстоящите контроли с Нигерия (23 март) и Южна Корея (27 март).

Той е един от петимата нападатели, като пред медиите в родината си не скри радостта си, че ще се докосне до голаджията на Байерн Левандовски.

Срещу Етър в последния кръг от редовния сезон той най-после вкара дебютния си гол за разградчани. Швиерочк се появи на терена в последните 15 минути. Нападателят премина при орлите през зимата от полския Заглембе Любин, за който имаше 16 гола в 21 мач през есента.

„Засега не играя много в Лудогорец, но не съжалявам, че се преместих в България. В Заглембе първият ми гол дойде бързо, докато в Разград чаках малко повече време. Мисля, че сега нещата ще се променят. Вече тази психическа бариера няма да я има“, казва Швиерчок пред Sport.pl.

Той бе основен реализатор в контролите в Турция, но старши треньорът Димитър Димитров-Херо го пуска по-често като резерва.

„Дори да получа 15 минути, аз трябва да изляза на терена и да се отплатя за тях. Да се възползвам по най-добрия начин, както бе срещу Етър. Приемам това с разбиране. Разговарям с треньора по въпроса. Българският шампионат определено не е толкова лош, колкото го описват. Има няколко добри отбора. Тепърва предстоят плейофите и мачовете с най-силните съперници. Зная, че преминаването ми в Лудогорец е крачка напред в моето развитие. Със сигурност ще израсна в Лудогорец“, казва Швиерчок, за когото това е втора поредна повиквателна от селекционера Адам Навалка след контролите с Уругвай и Мексико през ноември.

Той се надява, че ще успее да си спечели място в националния отбор на Полша за световното в Русия.

Сега за двубоите с Нигерия и Южна Корея бе повикан и съотборникът му в Лудогорец Яцек Горалски.

Оставете коментар

Автор

Виктор Иванов

Подобни публикации