RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Отворени тренировки за „Kaufland София полумаратон”

Публикувано в: Лека Атлетика
16:35, 23 мар 2018, Автор: , Преглеждания:47

3611

На 25 март, с участието на Орлин Павлов и Лорина Камбурова, започват серия от безплатни тренировки за полумаратона на София.

Едно от най-масовите и атрактивни спортни събития на столицата – „Kaufland София полумаратон“, се очаква да започне на 13-и май. Докато регистрацията за състезанието тече и броят на записаните нараства, организаторите стартират серия от събития, с които да помогнат за подготовката на всички желаещи.

В рамките на шестте седмици предхождащи събитието ще бъдат организирани напълно безплатни регулярни тренировки в София, които са с отворен достъп, без предварително записване и други изисквания. Те ще се водят от професионални треньори по лека атлетика и целят не само подготовка за състезанието, но и повишаване на спортната култура и популяризиране на активния, здравословен начин на живот.

Първата отворена тренировка, част от поредицата събития, ще се проведе на 25-и март (неделя), от 10 до 11 ч. сутринта, на паркинга на магазин „Kaufland“ на бул. „Тотлебен“ в София. Тя ще бъде с водещ треньор Магдалена Христова – професионален инструктор от клуб „Приорити спортс“, и ще включва загрявка, бегови упражнения, бягане по алеята на бул. „Княз Борис III“ и разтягане.

Тренировката е подходяща за опитни бегачи, за хора, които спортуват 1-2 пъти седмично, но и за напълно начинаещи. В нея ще бъдат предвидени и специални занимания за деца, които ще се позиционират на паркинга пред магазина от 10 до 11 ч. По този начин ще бъде предоставена възможност на родителите да отделят време за спорт в неделния ден заедно с децата си, под наставничеството на професионални треньори и напълно безплатно.

Сред хората, изявили желание да се включат в отворената тренировка, са и лицата на „Kaufland София Полумаратон“ – певецът Орлин Павлов и актрисата Лорина Камбурова. Двамата вече потвърдиха участието си, както в тренировката на 25-и март, така и в полумаратона на 13-и май и приканват и останалите столичани да го направят.

„Според мен всеки трябва да опита, независимо дали е професионален спортист или просто иска да потича, използвайки един прекрасен ден в София“, заяви Орлин Павлов, който също ще започне подготовката си тази неделя, възнамерявайки да покрие цялата 21-километрова дистанция на състезанието през месец май.

Изборът на дата за начало на отворените тренировки не е направен случайно. Според Еленко Еленков от клуб „Бегач“ – един от организаторите на събитието, оставащото време до началото на софийския полумаратон е напълно достатъчно за качествена спортна подготовка за събитието.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации