RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Лицензът на Верея виси

Публикувано в: Футбол България
16:29, 27 мар 2018, Автор: , Преглеждания:30

Верея

Верея е застрашен да не получи лиценз за елита за следващия сезон.

Заралии успяха да се класират в първата шестица, но въпреки това проблемите пред клуба не са един и два, пише „Тема спорт“.

Наскоро играчите, за трети път от влизането в елита, бойкотираха тренировки заради неплатени премии, заплати и наеми за квартири. Те все пак подновиха занимания, но с много условности и пазарлъци. Предвидената за петък контрола с Несебър дори бе отменена.

Според запознати с лицензите към БФС Верея може да не получи такъв за сезон 2018/19. Причината – съдебни дела, които куп бивши футболисти и мениджъри са завели срещу тях. Ръководството е запознато с това и е уверило, че ще бъдат постигнати споразумения с ищците.

Тази седмица е последната за клубовете от родния елит да предоставят в комисията финансовите си документи за издаване на професионален лиценз за следващия сезон.

Срокът за издаване на лиценз на евентуалните евроучастници е до края на месец май, а за Първа и Втора лига – почти до края на юни.

Така от Верея нямат много време, за да избегнат опасността от отнемането на професионалния лиценз.

Засега в Първа лига няма други клубове, които да са застрашени, довериха от футболната ни централа. Такива обаче има във Втора лига и те не са един и два. За това дали ще има компромиси и как ще се процедира предстои да разберем.

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт

Подобни публикации