RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Херо: Стоилов е треньор от много висока класа

Публикувано в: Лудогорец, Футбол България
10:58, 29 мар 2018, Автор: , Преглеждания:81

Херо

Бившият треньор на Иртиш (Павлодар) Димитър Димитров даде интервю за Sports.kz. Специалистът говори за контролата Казахстан – България (1:2) и отбеляза, че под ръководството на новия селекционер Станимир Стоилов отборът е в състояние да повиши значително резултатите си.

„Мога да поздравя казахстанците за добрата игра. Особено ми хареса второто полувреме, в което Казахстан демонстрира отличен контрол над топката и изглеждаше много по-добре от българите. Не го очаквах. Бях приятно впечатлен и изненадан. След почивката България игра под възможностите си, но това не ги оправдава“, сподели Димитров за начало.

- С други думи, след почивката България е намалила оборотите?

- Сигурно, но за това заслугата е на Казахстан, който игра много добре: агресивно, контролираше топката и създаде много положения.

- В крайна сметка, заслужена ли беше победата на България?

- По мое мнение, резултатът не е несправедлив. Това е футбол. Всичко се случва.

- Кого може да отличите от отбора на Казахстан?

- Видях доста нови играчи, млади момчета. Лично мое мнение е, че най-добрият беше Исламхан.

- Може ли Станимир Стоилов да постигне успехи с отбора на Казахстан?

- Знаете, че аз съм в много близки отношения със Стоилов. Той често казва, че аз съм негов учител. Изключително ми е приятно, но не това е важното. Ние с него сме приятели, и аз винаги го подкрепям. Нямам никакви съмнения, че той е треньор от много висока класа. Сигурен съм, че скоро Казахстан, ще подобри играта си.

- Как би било възможно това, като се има предвид, че нивото на изпълнителите в националния отбор не е толкова високо, колкото на играчите, с които той разполагаше в Астана?

- Стоилов много държи на дисциплината и има собствен стил. Когато играчите се раздават на 100% и спазват тактическа дисциплина, мисля, че имат възможности, които в крайна сметка ще им позволят да се постигнат добри резултати.

Оставете коментар

Автор

Виктор Иванов

Подобни публикации