RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Защитник на Лудогорец разкри как се раздават премиите в клуба

Публикувано в: Избрано, Лудогорец, Футбол България
16:45, 4 май 2018, Автор: , Преглеждания:171

Пластун

Украинският бранител на Лудогорец Игор Пластун даде интервю в родината си, в което разкри интересни подробности от кухнята на клуба. Пред сайта КОМАНДЫ1 той обясни защо футболистите на разградчани ще са мотивирани дори в последните кръгове от сезона, въпреки че вече си осигуриха титлата.

„Не мислехме, че ще станем шампиони миналата седмица. Всички очакваха това да се случи в мача срещу ЦСКА-София на 5 май, но основният ни конкурент загуби от Ботев (Пловдив) и това ни помогна. ЦСКА дълго ни преследваше и беше само на точка след нас. Не се чувствахме уверени на първото място. Чак в последните три седмици съперникът ни изостана. Мисля, че ключва роля изигра победата ни над тях на 6 април с 3:2, когато дръпнахме с 6 точки“, разказа Пластун.

„Не сме празнували, защото не очаквахме да спечелим титлата по този начин. Някои гледаха срещата по телевизията, на други им съобщиха по телефона. Освен това ни предстоеше мач. Вероятно купонът ще е след два кръга. Имаме мачове с ЦСКА и Левски, а в България това са дербита. Затова няма как да получим почивка по-рано, независимо че вече сме шампиони. След тези два мача футболистите, които са играли най-много, ще бъдат наградени с малко по-дълга ваканция“, сподели централният защитник.

„Дали ще вземем допълнителни бонуси? Да. В добавка към премиите за всяка победа, имаме и такива, които зависят от преднината ни пред най-близкия конкурент. С колкото повече точки разлика финишираме, толкова по-голяма ще е премията. Така се гарантира, че футболистите няма да се отпуснат в края на сезона, след като вече е ясно, че титлата е спечелена. През миналия сезон всяка точка повече пред основния преследвач ни носеше 25 000 евро. Не е трудно да се изчисли, че завършвайки на 16 точки пред Левски (всъщност Лудогорец стана шампион с 16 точки пред ЦСКА-София – б.р.), заработихме 400 000 евро. Тази сума беше разпределена в зависимост от това кой колко мача и колко минути е изиграл“, обясни Пластун.

В интервюто той изтъква, че нивото на българското първенство е прилично, конкуренцията в първата шестица е сериозна. Украинецът също така е на мнение, че с изявите си заслужава да получи повиквателна за националния отбор.

„Не искам да коментирам тази тема. Моята работа е да играя качествен футбол. Смятам, че няма никакви пречки да съм част от националния тим. С мен обаче не се е свързвал никой от щаба на отбора“, признава един от основните футболисти на Лудогорец.

Оставете коментар

Автор

Виктор Иванов

Подобни публикации