RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

ЦСКА взима ибериец за треньор?

Публикувано в: Избрано, Футбол България, ЦСКА
12:01, 13 май 2018, Автор: , Преглеждания:55

ЦСКА

ЦСКА се е насочил към иберийски тренъор, след като исканият Владан Милоевич удължи договора си с Цървена звезда. Сърбинът имаше преоложение да поеме армейците, но реши да подпише нов контракт с шампиона на Сърбия.

При този развой червените са се ориентирали към друг чужденец, този път ибериец, който им е бил предложен от близка до клуба мениджърскаагенция. Рьководството на ЦСКА вече е влязло в разговори с предложения специалист и в рамките на около десетина дни ще стане ясно дали той ще поеме клуба. По Всяка вероятност става въпрос за португалски наставник, като в тази страна червените имат добри мениджърски връзки, а и често привличат местни футболисти. Сега може да имат и треньор от Португалия. Приоритетната визия на клуба за следващия наставник е да има скорошни успехи в евротурнирите.

В Португалия ЦСКА рабо ти с мениджърската агенция Рго ЕІеvеп, която има за клиенти няколко местни треньори. Те обаче са доста сериозни имена – екстренъорът на Челси Андре Вияш-Боаш, бившият португалски селекционер Пауло Бенто, както и Марко Силва, за когото се писа преди няколко дни, че е вариантза ЦСКА. Фактът, че той е водил Спортинг, Олимпиакос и елитните английски Хъл и за последно Уотфорд, обаче го прави почти невъзможна опция за „Армията“.

Бенто също изглежда неосъществим вариант с оглед визитката си – Спортинг, националния отбор на Португалия, Крузейро и Олимпиакос, а сега има ангажимент с китайския Чонкин Аифан. Друг сред тренъорите клиенти на Рго ЕІеvеп е Жорже Симао (41 г.), който е на кормилото на елитния португалски тим Боависта, а договорьт му, изтича. Той обаче няма опит 8 евротурнирите.

Новият треньор на армейците ще бъде обявен в периода 21-25 май или малко след домакинството срещу Берое от последния шампионатен кръг, което е на 20 май.

На този етап в ЦСКА нямат намерение да назначават български специалист.

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт