RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Левски прибира солидна сума от ФИФА за Ейолфсон

Публикувано в: Левски, Футбол България
15:55, 15 май 2018, Автор: , Преглеждания:35

Ейолфсон

Левски ще получи добри пари от евентуално участие на Холмар Ейолфсон на световното първенство в Русия. Централният защитник попадна сред 23-мата на Исландия, които ще пътуват за Мондиала. Той може да отпадне от селекцията само ако се контузи.

Заради ангажимента на играчите за срещите с Русия световната футболна централа има програма, с която се плащат обезщетения на клубните отбори. Всеки тим получава пари от ФИФА за прекаран ден на турнира от свой футболист. Това е добре дошло за Левски – клубът ще прибира по 8530 долара на ден, съобщи trud.bg.

Платежният период започва да тече на 1 юни, две седмици преди двубоя на откриването между Русия и Саудитска Арабия, и спира в деня, в който даденият отбор е елиминиран. Това означава, че в най-лошия случай Исландия може да отпадне на 26 юни, когато е последният двубой на тима в груповата фаза на турнира.

Генерираната сума ще е 221 780 долара. От ФИФА уточняват, че парите са брутни и могат да бъдат обложени с данъци и удръжки. Освен това Ейолфсон е представен на световното като футболист на Левски, но в действителност бранителят е собственост на израелския Макаби Хайфа. Той е на „Герена“ под наем. Това означава, че може да има и частична подялба на сумата, но със сигурност по-голямата част ще е за сините.

Холмар може да играе срещу Лео Меси на световното. Исландия е в група с Аржентина, Нигерия и Хърватска.

Оставете коментар

Автор

Труд

Подобни публикации