RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Маршавелов стартира сезона с победа в Бургас

Публикувано в: Моторни
09:59, 15 май 2018, Автор: , Преглеждания:25

PrizegivingПилотът на КА-2 Рейсинг Тийм Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) спечели първия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут в група „макси“. Надпреварата се проведе на „Писта Бургас“ и е първата от общо шест състезания предвидени за сезон 2018.

Действащият шампион стартира в днешното състезани от втора стартова позиция, след като през вчерашната втора квалификация получи проблем с електрическата система на автомобила си и това не му позволи да се бори за спечелването на полпозишъна. В началото на състезанието Маршавелов се залепи плътно зад лидера на колоната и борбата за първата позиция започна. Няколко обиколки след старта пловдивчанинът успя да излезе на чело в класирането и до края на състезанието нямаше проблеми с защитата на позицията си. До финала трикратния шампион на страната натрупа аванс от 8.180сек.

„Стратегията ни в състезанието бе да запазим ресурса на автомобила максимално, което се получи и по този начин успяхме да спечелим днешното състезание. Доволни сме от постигнатия резултат“, сподели пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм след финала на надпреварата.

Оставете коментар

Автор

Ив

Подобни публикации