RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Яневски предпожен на ЦСКА от Стоичков

Публикувано в: Избрано
11:08, 18 май 2018, Автор: , Преглеждания:25

Яневски

Чедомир Яневски е номинацията на Христо Стоичков за поста старши треньор на ЦСКА, твърди Гонг. Според информацията обаче вариантът този специалист да поеме червените „не е чак толкова сигурен, както се твърди“.

Стоичков следи изкъсо ситуацията на „Армията“ и участва във всяко по-значимо решение в клуба. През август 2016 г. Ицо представи Едуард Йорданеску за нов наставник на червените. Престоят на румънеца в Борисовата градина обаче не бе успешен.

Според медиите в Македония Яневски има предложение и от елитния гръцки Аполон Смирна, а ЦСКА му предлагал 50 000 евро месечна заплата. Подобна сума обаче едва ли има допирна точка с истината.

Ако Яневски поеме армейците, той ще е третият македонски треньор на отбора. Първият е Гьоко Хаджиевски в периода юли 1993 – април 1994 г. Той обаче е освободен в хода на сезона, след като изостава доста от Левски, а Борис Гаганелов довършва шампионата.

Вторият македонец начело на тима бе Гьоре Йовановски, задържал се само два месеца – август – октомври 2010 г. Той записа слаби резултати и след 0:0 с Калиакра в София и 0:2 от Рапид Виена в групите на ЛЕ бе освободен.

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт

Подобни публикации