RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Два отбора с победи на старта на Vivacom Bulgarian Endurance Championship

Публикувано в: Моторни
10:28, 21 май 2018, Автор: , Преглеждания:28

TopDrift_and_RocketMotorsportДва различни отбора спечелиха победите в двете състезания от първия кръг от Българския шампионат за издръжливост с автомобили – Vivacom Bulgarian Endurance Champioship.

Домакин на първия кръг за годината бе писта „Дракон“, а надпреварите се проведоха в неделния следобед. Първата дисциплина в която състезателите премериха сили бе едночасовата Endurance Sprint, а малко по-късно се проведе и двучасовата надпревата Endurance.

Победител в първата надпревара, с направени 49 обиколки на трасето стана отбора на Top Drift, който стартира от полпозишън, след спечелената квалификация в събота. Втори и трети завършиха двата автомобила на отбора на Rocket Motorsport, които допълниха местата на почетната стълбичка.

Двучасовата надпревара Endurance бе спечелена от отбора на Rocket Motorsport, състезаващ се с автомобил BMW. На второ място завършиха другите претенденти за победата в тази надпревара – отбора на Top Drift, чийто автомобил получи повреда с горивната система и отпадна час след старта на надпреварата. В клас туристически автомобили победата спечели отбора на Scruboff Garage с автомобил Mazda MX5.

Следващите състезания от шампионата на Vivacom Bulgarian Endrurance Championship ще се проведът на 29-30 септември и 27-28 октомври.

Оставете коментар

Автор

Ив

Подобни публикации

Още от

Моторни