RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Левски стартира със световното

Публикувано в: Левски, Футбол България
15:48, 1 юни 2018, Автор: , Преглеждания:29

Делио Роси

Треньорът на Левски Делио Роси отпусна сравнително дълга почивка на футболистите. Сините ще зареждат батериите до 13 юни, сряда.

Ден по-късно (14 юни) играчите ще трябва да се явят на първо занимание на „Герена“. Тоест те ще започнат подготовка в деня, в който се открива световното първенство в Русия. Логично, на заниманието няма да присъства исландският защитник Холмар Ейолфсон. Той е част от селекцията на Исландия. Викингите са в група на мондиала с Аржентина, Хърватска и Нигерия.

Както е известно, Левски ще води подготовка само в България. Сините ще проведат лагер в Правец. Там ще изиграят и повечето контроли. Времето за стягане на редиците и отиграване на тактически замисли за старта на Лига Европа е малко. Сините се пускат в първия кръг на надпреварата, мачовете от който са на 12 и 19 юли – тоест първата среща е по-малко от месец след сбора. За целта Делио Роси иска от ръководството селекцията да бъде завършена до 14 юни. Той държи да бъдат привлечени вратар, защитник и нападател.

Повечето родни отбори ще започнат по-рано подготовка от Левски. За сравнение – Лудогорец се събира за тренировки в понеделник, 4 юни. Трябва обаче да се отчете, че орлите рано-рано си осигуриха титлата и основните им играчи бяха пуснати в почивка на 13 май. Сините пък бяха на мускули до 24 май вечерта – тогава те играха бараж за Лига Европа срещу Черно море, който спечелиха с 4:1.

От клуба все още не са постигнали договорка с Васил Панайотов. Договорът на играча изтича и той още не е подновен. В понеделник полузащитникът води разговори с шефовете, но така и не получи конкретна оферта.

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт

Подобни публикации