RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

ЦСКА запазва ядрото на отбора

Публикувано в: Избрано, Футбол България, ЦСКА
16:21, 2 юни 2018, Автор: , Преглеждания:29

ЦСКА

ЦСКА ще запази дo голяма степен ядрото на състава си и за следващия сезон. Червените ще задържат редица основни футболисти от изминалата кампания.

Очаква се в клуба да остане Николай Бодуров, въпреки че опитният бранител заяви към края на първенството, че не е сигурен дали ще продължи кариерата си на „Армията“. Левият бек Жеферсон също ще продължи да носи червения екип.

През изминалата пролет той не успя да разгърне напълно потенциала си, но в отбора се надяват да се адаптира по-добре и да се превърне във важен играч. Червения екип със сигурност ще продължат да носят също Пинто, Тиаго и Джеси. На 99% остава и крилото Енрике, който отбеляза значителен прогрес във формата си през пролетта.

ЦСКА планира да задържи и Десподов, поне за още един сезон. Към крилото има интерес от чуждестранни клубове, а и той самият заяви, че вече идва времето да направи крачка напред. Почти сигурно обаче Десподов ще остане, освен ако не се появи много изгодна оферта, което на този етап е малко вероятно.

Що се отнася до капитана Божидар Чорбаджийски – не е изключено ЦСКА да го трансферира през лятото. Към Малинов пък има сериозен интерес. Аустрия Виена се очаква да извади конкретна оферта за неговите права. Щутгарт също следи полузащитника, който изигра силен сезон.

Напълно неизвестна е ситуацията около Каранга. Той ще се присъедини към отбора едва за старта на лагера в Австрия около 20 юни и за него не може да се твърди нищо със сигурност. Интерес има, но поне до август той ще остане на „Армията“. След 4-5 дни Каранга би трябвало да замине за възстановителни процедури в Щутгарт.

Както „Тема спорт“ вече съобщи, ЦСКА възнамерява да се подсили с между 5 и 7 нови попълнения. Клубът вече подписа с холандския бранител Стивън Перейра. Има още няколко играчи, които вече са договорени.

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт

Подобни публикации