RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Ботев Пловдив свива бюджета

Публикувано в: Ботев Пловдив, Футбол България
09:33, 5 юни 2018, Автор: , Преглеждания:39

Ботев

Ботев Пловдив ще намали бюджета за заплати през следващия сезон. Това стана ясно след дълго заседание на борда на директорите.

Шефовете бистриха финансовата политика на клуба, а освен това проведоха разговори с треньора на мъжете Николай Киров, както и с директора на школата Иван Цветанов.

С освобождаването от възнаграждението на напусналия Пламен Димов и предстоящата раздялата с Филип Филипов или Лазар Марин ще се финансират заплатите на сигурните нови попълнения Васил Шопов и Костадин Ничев.

Ботев вече се разбра с бразилеца Алваро Юлиано за разтрогване на контракта. Така и от него ще бъде освободена заплата в размер на 8000 лева.

Сега ръководните фактори трябва да намерят консенсус за бъдещето на Густаво Афонсо и Филипе Бризола. Те имат договори с клуба, но шефовете ще искат да се стигне до раздяла по взаимно съгласие – тоест, да не им бъде плащана неустойка.

Засега се очертава други нови играчи да бъдат взимани само при продажба. На този етап в клуба няма постъпила конкретна оферта. Предложение имаше за Тодор Неделев от Лудогорец, но халфът отказа да премине при разградчани.

В Ботев все повече надделява мнението, че през следващия сезон трябва да се разчита предимно на българи и собствени кадри. За рестрикциите вече намекна и треньорът Николай Киров, който заяви, че рестартирането на строителството на стадион „Христо Ботев“ ще е за сметка на първия тим и добавя, че свиването на бюджета за заплати може да достигне до 30%.

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт

Подобни публикации