RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Левски се надцаквал с турци за Мариани

Публикувано в: Левски, Футбол България
09:34, 13 юни 2018, Автор: , Преглеждания:30

Мариани

Левски е трябвало да се справи с офанзива на турския Коняспор, за да успее да се до­говори с 27-годишния швейцар­ски халф Давиде Мариани.

По­лузащитникът е свободен агент, след като договорът му с Лугано изтече. В крайна сметка на „Герена“ вече броят Мариани за свой футболист, след като лично босът Спас Русев се включи във финалните преговори с играча. Мариани е клиент на мениджърската компания Fair Play Agency – същата, която се грижи и за играча на Левски Паулиньо.

Очаква се Давиде Мариани да започне подготовка със си­ните утре. Делио Роси извеж­да отбора на първа трениров­ка на „Герена“ в 17:30 часа. През изминалия сезон офанзив-ният полузащитник изигра 32 мача за първенство, в които вкара 5 гола. Той помогна мно­го на Лугано да запази място­то си в елита.

Докладите на скаутите на Коняспор за качествата на Мариани са били добри. Спо­ред тях той може да играе на всеки един пост в полузащитата, като е много силен в граденето на играта. Слабо­стите му са били в дефанзивен план. В Лугано Давиде най-че­сто е бил ползван като офан-зивен халф, но е играл по дес­ния фланг.

Интересното е, че в Коняс­пор играе бившият халф на Левски Мехди Бурабия. През из­миналия сезон французинът бе на терена в 30 шампионатни мача, в които реализира 1 гол. Тимът пък едва се спаси от из­падане – завърши на 15-о мя­сто и бе само на 3 от първия изпаднал Османлъспор. Бура­бия бе продаден на турците преди година за около 500 хи­ляди евро.

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт