RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Предложиха ветеран на Левски

Публикувано в: Избрано, Левски, Футбол България
08:46, 13 юни 2018, Автор: , Преглеждания:33

Марк Янко

Австрийският таран Марк Янко е предложен на Левски. В момента мощният централен нападател е част от швейцарс­кия Лугано.

34-годишният фут­болист е една от опциите пред Делио Роси за подсилване на ата­ката. Ако Левски иска да си осигури услугите му обаче, може да се наложи да извади трансферна сума. Причината е, че Янко има контракт с клуба и за следващия сезон (не е като искания халф Давиде Мариани, чийто контракт с Лугано изтече). За да не се стигне до плащане, то играчът ще трябва да намери начин да разтрогне споразумението си с швейцарците, информира „Тема Спорт“.

Австрийският национал е ро­ден на 25 юни 1983 година, висок е 196 сантиметра и тежи 90 ки­лограма. Започва кариерата си в Адмира Вакер, а след това е част от Залцбург в продълже­ние на 5 сезона. От 2010 до 2012 година е в холандския Твенте, преди да премине в Порто, а оттам да се озове в Трабзонспор. След 2 години в Турция ша­ранът предприема истинска авантюра и подписва с австра­лийския ФК Сидни. От 2015 до 2017-а носи екипа на Базел. През 2017-а е част от Спарта Прага, а в момента играе за Лугано.

Пролетта не е била силна за Янко – в 12 шампионатни мача той е отбелязал само 2 гола.

На Левски е предложен и бек от Лугано – 24-годишният Силвано Шепи. Неговите агенти се грижат и за крилото на сините Паулиньо. Сините със сигурност ще привлекат краен бранител.

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт