RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Маршавелов ще участва в третия кръг от шампионата на Затворен маршрут

Публикувано в: Моторни
10:07, 15 юни 2018, Автор: , Преглеждания:31

PreRuse_1Константин Маршавелов от отбора на КА-2 Рейсинг Тийм ще вземе участие в третия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут, който ще се проведе през предстоящия уикенд на пътен възел „Христо Ботев“ в град Русе. Организатор на кръга е Русе Кар Моторспорт.

Маршавелов, който е временен лидер в шампионата се състезава в серия „Макси“ с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X. Той е шампион в класа си и през тази година се бори за спечелването на четвърта титла. В класа на шампиона има записани общо 6 автомобила, които ще се борят за спечелването на състезанието.

Пловдивчанинът записа една победа и едно второ място в първите два кръга от шампионата, които се проведоха на „Писта Бургас“ и „Писта Хасково“. Победата на шампиона дойде на бургаското трасе, а в Хасково той спечели второто място.

Миналия уикенд Константин Маршавелов взе участие в теста на българския отбор, който планира участие в  24-те часа на Льо Ман през следващата година. Изпитанията се проведоха на гръцкото трасе Серес, а зад волана на Sin Car R1 се сменяха Маршавелов и двукратния шампион в серия „Туринг“ Иван Влъчков.

Оставете коментар

Автор

Иво Пинев

Подобни публикации