RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

БУРЯ ОТ ПЛЕЙОФИ НА ПРО ГОЛФ БЪБЪЛС 2

Публикувано в: Още Спорт
11:48, 19 юни 2018, Автор: , Преглеждания:25

GolfBubblesR2_0081В неделя на игрището Правец Голф Клуб се състоя вторият кръг от веригата за деца и младежи до 21 години Про Голф Бъбълс 2018. В състезанието взеха участие 30 състезатели от различни възрасти и нива на игра. Очакваните дъжд и гръмотевици изчакаха края на турнира за щастие на организаторите и участниците, но пък „буря от плейофи“ се разрази в две от дивизиите.

В дивизия MINI, където сили мерят състезателите с хендикап над 16.4 плейофи имаше както за първото, така и за третото място. С равен брой точки на върха бяха Емил Ботев и Кристиян Барнард. След изиграване на допълнителната дупка Крис записа по-добър резултат и грабна златото, а Емо трябваше да се примири с второто място. Бронзът заблестя на гърдите на Артър Росийл след като отново в плейоф той победи Александър Барнард.

В дивизия MIDI с хендикапи от 8.5 до 16.4 нямаше плейоф, но пък гъмжеше от дебютанти. Така или иначе първо място спечели миналогодишният победител във веригата Мартин Скокански, а за дебютантите Леополд Костильов и Дани Янакиев остана да разпределят съответно среброто и бронза.

При майсторите в MAXI първото и второто място отидоха, малко или много очаквано, при националите Райан Стайков и Ивана Симеонова. Райан завърши кръга с 2 удара над пара, а Ивана с +4. Тук плейофът бе за третото място след като Стефани Скоканска и Цанко Цанев предадоха скор карти с еднакъв резултат от +8. Битката се реши на девета дупка, където спортният хъс на Цанко надделя над кавалерството и с прекрасно бърди той взе жадувания медал.

Медалите раздаде звездата на баскетболният Левски Лукойл, Божидар Аврамов. Следващият кръг от веригата е на 23 септември на Пирин Голф и Кънтри Клуб край Разлог.

Оставете коментар

Автор

Иво Пинев

Подобни публикации

Още от

Още Спорт