RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Българките с челни позиции в индивидуалните класации в Перу

Публикувано в: Волейбол
15:06, 23 юни 2018, Автор: , Преглеждания:65

България

Български националки попаднаха сред челните места в индивидуалните класации на challenge турнира в Перу, след двете победи и страхотното си представяне в мачовете от груповата фаза на надпреварата.

Мира Тодорова и Христина Русева оглавиха класацията за най-добри блокировачи. И двете волейболистки имат еднакъв актив със средно 1.17 блокади на гейм, но Мира Тодорава е първа, пред Христина Русева с по-добър коефицент. След тях са колумбийките Мелиса Ранхел и Аманда Конео, сътветно с 1,00 и 0,83 блока.

В класацията при изпълнителите на сервис Христина Русева и Силвана Чаушева отново са в челото – на второ и трето място, с по 3 аса. Диана де ла Пеня от Перу е класирана на първата позиция с 4 аса.

При защитниците Жана Тодорова е втора с показател 4,17, първото място е за Есмералда Санчес с 5,33 перфектни спасявания на гейм.

Христина Русева присъства в челната тройка и в класацията на топреализаторките където заема трета позиция с 26 точки. Първа и втора са колумбийските волейболистки Даяна Сеговия и Аманда Конео – с 31 и 30 точки.

Сред най-добрите при нападателките е и диагоналът на националките Силвана Чаушева, която е на трето място с 41,67 % ефективност в атака. Лидер е перуанката Кларивет Илескас с 44,19 %, втора е Даяна Сеговия – 42,37 %.

БФВ

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации