RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Българин на финал на US Open

Публикувано в: ATP, БГ Тенис, Избрано, Тенис
08:47, 9 сеп 2018, Автор: , Преглеждания:67

Адриан Андреев

Най-обещаващият млад тенисист на България Адриан Андреев прибави още едно великолепно постижение към кариерата си при юношите.

Андреев, заедно с партньора си британеца Антон Матушевич, се класира за финала на US Open при двойките, след като двамата елиминираха италианците Лоренцо Мусети и Джулио Зепиери след драматичен трисетов сблъсък – 4-6 7-5 10-6.

В първата част отборът на българина водеше на два пъти с пробив, но изгуби инициативата при 4-3 и допусна два поредни брейка – 4-6.

Във втория сет Андреев и Матушевич отново поведоха с пробив, но бяха изравнени и дори при 4-5 трябваше да спасяват мачбол. Справиха се, реализираха нов брейк и пратиха мача в решаващ тайбрек.

Там те отново поеха контрола в първите точки, повеждайки с 6-1 и два минипробива. Италианците върнаха единия за 6-9, но отново загубиха подаването си в следващата точка, а заедно с това и мача – 4-6 7-5 10-6 в полза на двойката на Адриан.

На финала той и партньорът му ще се изправят срещу друга непоставена двойка – тази на представителите на домакините Емилио Нава и Аксел Нефве.

TennisKafe.com

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации