RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Станев с трета победа за сезона в Eneos Cup

Публикувано в: Моторни
16:18, 16 сеп 2018, Автор: , Преглеждания:25

_BB_7188Венцислав Станев записа трета победа в автомобилната надпревара Eneos Cup, която е част от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Това стана на писта „Дракон“, която е домакин на четвъртия кръг от шампионата. В състезанието през този уикенд се включиха седем от състезателите.

Станев потегли от полпозишън в днешното състезание, след като успя да спечели вчерашната квалификация. Разликата в квалификацията с втория – Кольо Карастоянов бе едва 0.007сек. Стартовата решетка за днешния старт изглеждаше по следния начин: Стартовата решетка за утрешното състезание ще изглежда по следния начин: Венцислав Станев пред Кольо Карастоянов и Антоний Тонев. Зад тях стартираха Денислав Терзийски и Христо Чаков. От шеста и седма позиция стартираха Ташо Ташев и Васил Александров.

Още на старта, Станев поведе колоната и до края на състезанието не изпусна и за миг лидерската позиция. Зад него завърши Кольо Карастоянов с изоставане от 0.927сек. Трети в състезанието завърши миналогодишният шампион Ташо Ташев. Антоний Тонев и Денислав Терзийски допълниха петицата, а шести остана Васил Александров. Единственият, който не завърши състезанието бе Христо Чаков.

Оставете коментар

Автор

Иво Пинев

Подобни публикации

Още от

Моторни