RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Eneos Cup с второ състезание на писта „Дракон“ за 2018

Публикувано в: Моторни
11:49, 25 окт 2018, Автор: , Преглеждания:15

EneosCup_За втори път през тази година писта „Дракон“, намираща се край пловдивското село Калояново, ще бъде домакин на автомобилното състезание Eneos Cup. През тази година надпреварата е част от Националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Това ще бъде пети кръг от националния шампионат, а стартът на това трасе ще е втори за сезона, след като миналия месец то замени състезанието, което трябваше да се проведе в Стара Загора.

От сезон 2018 вече изминаха четири състезания, три от които бяха спечелени от Венцислав Станев. Той финишира пръв в Бургас и Хасково, както и в миналия кръг на писта „Дракон“. Състезанието в Русе бе спечелено от Кольо Карастоянов. В генералното класиране водач е Венцислав Станев с 93 точки, следван от Кольо Карастоянов (със 73), Христо Чаков е трети с 45, със същите точки е и шампионът от първото издание на Eneos Cup Ташо Ташев.

Eneos Cup е едномарков шампионат, в който се състезават пилоти с 8 еднакви автомобила Audi A4. До момента се проведоха три състезания от проекта на пловдивския клуб КА-2 Рейсинг и Омникар България.

 

Генерално класиране преди петия кръг:

1. Венцислав Станев – 93 т.
2. Кольо Карастоянов – 73
3. Христо Чаков – 45
4. Ташо Ташев – 45
5. Денислав Терзийски – 42
6. Васил Александров – 34
7. Антоний Тонев – 26
8. Николай Петров – 10

Оставете коментар

Автор

Иво Пинев