RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Бразилци искат Жеферсон

Публикувано в: Избрано, Футбол България, ЦСКА
11:54, 8 дек 2018, Автор: , Преглеждания:19

Джеферсон

Левият бек на ЦСКА Жеферсон е желан от два елитни бразилски клуба с голяма история. Това съобщи журналистът от местното издание на ESPN Бруно Гедеш.

Според неговата информация Вашку да Гама и Флуминензе проучват възможността да привлекат Жеферсон под наем от началото на 2019 г. През последните дни и двата клуба са обсъждали тази идея и вече са се свързали с агента на футболиста и с ЦСКА, твърди колегата.

Армейците вероятно ще са склонни да дадат Жеферсон под наем, но само при положение че привлекат негов заместник през зимата. Преди десетина дни имаше публикации, че ЦСКА се интересува от левия бек на Халмстад Нето Боржес и универсалния бранител на Хамарби Ерик Бьоркандер, което е индикация, че раздяла с Жеферсон е съвсем възможна.

Още повече че бразилецът не е особено стабилен в своите изяви. Той игра слабо срещу Лудогорец, като постоянно бе надбягван и финтиран от Лукоки. Жеферсон изпитваше сериозни проблеми в защита през целия мач, като опита да компенсира с няколко добри центрирания.

Двата клуба, които го искат – Вашку и Флуминензе, завършиха съответно 16-и и 12-и в бразилския елит, като до последно бяха пряко заплашени от изпадане. Жеферсон има опит в местната Серия А с екипа на Интернасионал (27 мача), откъдето беше привлечен на „Армията“. Договорът на левия бек с ЦСКА е до 2020 г.

Оставете коментар

Автор

Виктор Иванов