RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Бразилец напуска Ботев

Публикувано в: Ботев Пловдив, Избрано, Футбол България
12:31, 16 дек 2018, Автор: , Преглеждания:28

Диого Кампос

Ботев се разделя с бразилеца Диого Кампос, който ще е свободен да си търси нов отбор още от идващата седмица.

Клубът е привикал нападателя на преговори в петък и му е обяснил позицията на ръководството, което иска да се раздели с футболиста по взаимно съгласие. В преговорите е участвал и сънародникът му Густаво Афонсо, който е помагал на Кампос при превода.

Диого е един от най-скъпоплатените футболисти на Ботев, но до този момент той по никакъв начин не е оправдал заплащането си. Бразилецът изкара в Ботев една година, в която така и не успя да се адаптира към родния футбол.

Той бе привлечен за заместник на продадения в Лудогорец Жоао Пауло и се очакваше да покаже неговата класа. Той бе пробван на различни позиции в атака и по крилото, но не се справи никъде. Диого Кампос притежава много добра визитка, като той има стотина мача в първа дивизия на Бразилия, но не успя да се аклиматизира в България.

От Ботев предложиха на футболиста да не му търсят трансферна сума, което ще облекчи намирането му на нов отбор. Той е свободен да се върне в родината си или да си потърси нов клуб в Европа. От Ботев няма да му правят проблеми, дори ако Диого Кампос реши да продължи кариерата си в друг отбор в България.

Очаква се в началото на следващата седмица ръководството на Ботев и Кампос да си стиснат ръцете и да се разделят по взаимно съгласие. Бразилецът ще замине за ваканция в родината си и няма да се връща вече в Пловдив.

Оставете коментар

Автор

Меридиан Мач

Подобни публикации