RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Левски губи битката за Серкан Юсеин

Публикувано в: Избрано, Левски, Футбол България
17:22, 18 дек 2018, Автор: , Преглеждания:45

Серкан Юсеин

Левски почти сигурно ще се размине с подписа на един от желаните играчи за зимната селекция – Серкан Юсеин.

Халфът на Ботев Пловдив е в плановете на спортно-техническия щаб на сините, но ръководството най-вероятно няма да успее да му го осигури. 22-годишният полузащитник остави зад гърба си силна есен. Той взе участие в 17 двубоя в Първа лига, като в тях отбеляза два гола и направи 2 асистенции.

Едно от попаденията му бе в последния кръг за годината – вкара с хубав изстрел с глава при 1:2 от ЦСКА на „Българска армия“. 22-годишният полузащитник е използван най-често от треньора Николай Киров пред защитното каре, но може да изпълнява и по-офанзивни функции.

Интерес към Серкан има и от други клубове, включително и от Лудогорец. Това повишава доста цената му, въпреки че контрактът му с пловдивчани е до лятото. Юсеин има предложение от Ботев да го удължи, но засега не го е сторил. Той почти сигурно ще бъде продаден. А сините няма да имат средства хем да платят на Ботев, хем да му предложат атрактивна заплата.

От Левски изявиха желание болшинството от привлечените играчи през зимата да бъдат българи. В момента родните играчи са малцинство в тима. През есента в Първа лига за сините се появиха 27 футболисти, като от 19 от тях бяха чужденци.

През ноември от „Герена“ вече направиха първата стъпка в тази посока – привлякоха Николай Михайлов. През пролетта той ще бъде титулярен страж на Левски. Очаква се сините да се разделят със словашкия страж Мартин Полачек, който не оправда гласуваното му доверие.

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт