RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Левски продава Обертан?

Публикувано в: Избрано, Левски, Футбол България
13:34, 23 яну 2019, Автор: , Преглеждания:45

Обертан

Левски вече има нов треньор в лицето на Георги Дерменджиев, а скоро може да има и една звезда по-малко.

Според информация на „Меридиан Мач“ от лагера на „сините“ в Кипър клубът ще направи всичко възможно, за да продаде в най-кратки срокове Габриел Обертан.

Основната причина за това е огромната заплата на французина.

Припомняме, че той наскоро подписа нов договор, според който месечното му възнаграждение е близо 100 000 лева.

Сума, която в никакъв случай не отговаря на възможностите на Левски, а и на изявите на Обертан на терена.

Нещо повече – огромната заплата на французина е взривила съблекалнята на „сините“. Всички футболисти – и българи, и чужденци, го дават за пример, настоявайки да взимат повече пари.

Твърди се, че спадът във формата на отбора, дошъл през последните месеци на миналата година, е тясно свързан с новия договор на Обертан.

Именно заради него Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал не се разбраха с ръководството на клуба за подновяване на контрактите им, които изтичат в края на сезона. Разбрали какви пари прибира Обертан, тримата настояват за солидно увеличение и на техните заплати.

Според запознати Левски ще се опита да пласира Габриел първо в турските грандове, които обичат да купуват футболисти със солидни визитки. Припомняме, че именно клубове от Истанбул имаха интерес към бившия играч на Манчестър Юнайтед миналата година.

Друг футболист със статута на титуляр също е в списъка за бърза продажба. Става дума за швейцареца Давиде Мариани.

И при него причината за спешна раздяла се крие в огромната му заплата. Халфът, който в никакъв случай не впечатлява с кой знае какви изяви, е втори в списъка на най-добре платените футболисти в отбора.

Припомняме, че мениджърът му вече няколко пъти обявява, че нито един клуб в Швейцария няма да даде на клиента му заплатата, която прибира на „Герена“.

Оставете коментар

Автор

Меридиан Мач

Подобни публикации