RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Левски кани още един бивш кадър на Лудогорец?

Публикувано в: Избрано, Левски, Футбол България
08:12, 24 яну 2019, Автор: , Преглеждания:82

Томанов

Левски обмисля възможността да покани за главен скаут бившия спортен директор на Лудогорец Методи Томанов. В момента специалистът е без работа, след като се раздели с разградчани през октомври миналата година. Тогава заедно с него от клуба си тръгна и бразилскиат треньор Пауло Аутуори.

На “Герена” имат нужда от човек точно като Томанов – с отлично око за привличане на футболисти, но и с по-големи правомощия от тези на обикновен скаут. 59-годишният специалист имаше подобни задължения в Лудогорец – започна като съгледвач, но после се издигна до поста спортен директор. Левски пък вече няма такъв човек – в понеделник освободи Кирил Вангелов. Новото ръководство на клуба иска да създаде силен спортно-технически щаб, в който да влизат много на брой съгледвачи. Това явно бе доста подценявано от старите шефове на клуба.

На този етап обаче Томанов още не е получил обаждане от Левски. “Никой не ми се е обаждал. В момента си почивам”, обяви той.

Друго предимство пред евентуалното привличане на Томанов е, че той работи дълго с Георги Дерменджиев в Лудогорец. Новият наставник на “Сините” имаше два престоя като старши треньор в Разград, а за известен период бе и помощник.

Преди да се присъедини към Лудогорец Томанов работи дълго време в ЦСКА – първо като помощник-треньор на Стойчо Младенов, а след това като скаут на клуба. Той се познава и с Васил Божков, който е спряган като новия финансов благодетел на “сините”. В периода, в който Томанов бе помощник на Младенов, Божков бе собственик на “червените”.

“Тема спорт”

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт

Подобни публикации