RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Камен Василев трети в квалификациите на писта „Лики Моли“

Публикувано в: Моторни
18:53, 18 май 2019, Автор: , Преглеждания:21

KamenVasilev_Q_R1Камен Василев ще стартира от трета позиция в утрешното състезание на писта „Лики Моли“ – първи кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. В квалификациите, които се проведоха днес, вицешампионът за миналата година в серия „Макси“ постигна трети резултат. Той записа 1:06.470мин. в първата квалификация, а във втората успя да свали времето си до 1:04.118мин., което му гарантира третата стартова позиция в утрешната надпревара.

През тази година Камен Василев ще се състезава с нов автомобил и ще се присъедини към отбора на „КА-2 Рейсинг Тийм“. Автомобилът е Mitsubishi Lancer Evo X и е подготвено от пловдивския клуб.

Василев направи дебютния си сезон през 2018 година с отбора на „Стайков Рейсинг“ и автомобил Mitsubishi Lancer Evo IX. Той завърши първият си сезон като вицешампион в серия „Макси“ и като шампион в клас „HC2“.

“Автомобилът е подготвен уникално. Квалификациите преминаха сравнително добре. Със сигурност има още много какво да уча за колата. През този сезон нямам конкретни цели и времена, които да гоня. Основната ми задача тази година ще бъде да свикна с автомобила и да намеря лимита му“, сподели Василев след края на квалификациите днес.

Оставете коментар

Автор

Иво Пинев

Подобни публикации

Още от

Моторни