RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Константин Маршавелов стартира сезона с полпозишън на писта „Лики Моли“

Публикувано в: Моторни
19:07, 18 май 2019, Автор: , Преглеждания:9

KonstantinMarshavelov_Q_R1Пилотът на „КА-2 Рейсинг Тийм“ Константин Маршавелов бе най-бърз в квалификациите на първия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Той постигна най-добро време и в двете квалификации на серия „Макси“, които се проведоха днес. Домакин на откриващия кръг е писта „Лики Моли“, която се провежда на трасето край пловдивското село Калояново.

В първата квалификация Маршавелов записа време 1:02.187мин., което бе с над две секунди по-добро от това на втория. Пловдивчанинът успя да подобри още времето си във втората квалификация, като записа 1:02.070мин.

И през тази година Маршавелов се състезава с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X, което днес излезе на пистата с изцяло нов дизайн.

„Доволен съм от квалификацията. Времената са по-слаби заради намалената мощност на колата. През тази година ще се състезаваме с по-ниска мощност, заради новите регулации, които увеличават състезателните километри и ние ще трябва да пазим ресурса на автомобила“, сподели Маршавелов след квалификациите.

През тази година към отбора на „КА-2 Рейсинг Тийм“ се присъединява и Камен Василев, който ще се състезава с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X подготвено от пловдивския отбор.

Оставете коментар

Автор

Иво Пинев

Подобни публикации

Още от

Моторни