RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Станев пред Тонев и Александров в квалификациите на Eneos Cup

Публикувано в: Моторни
16:39, 18 май 2019, Автор: , Преглеждания:6

Eneos_Q_VencislavStanevШампионът за 2018 година в Eneos Cup Венцислав Станев записа най-добро време в квалификациите от първия кръг на националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. Те се проведоха на писта „Лики Моли“, която се провежда на трасето край Калояново.

Станев записа най-доброто си време – 1:11.967 мин – в първата от двете квалификации днес. В нея зад него се класираха Антоний Тонев (с изоставане от 0.232 сек) и Денислав Терзийски (с пасив от 0.678 сек). Васил Александров и Ташо Ташев допълниха петицата, а Христо Чаков и дебютантът Христо Христов записаха шесто и седмо време.

Във втората квалификационна сесия Станев и Тонев не успяха да подобрят времената си, но това не повлия на стартовите им позиции за утрешното състезание. Те ще потеглят т първа редица. Трети ще стартира Васил Александров, който успя да подобри постижението на Денислав Терзийски и така си гарантира трето място на старта утре. Терзийски ще е четвърти, а шампионът за 2017 г. Ташо Ташев ще тръгне от пета позиция. Христо Чаков и Христо Христов подобриха времената си от първата тренировка, но останаха шести и седми.

Единственият, който не участва в квалификациите, бе Николай Петров.

Оставете коментар

Автор

Иво Пинев

Подобни публикации

Още от

Моторни