RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Новият треньор на Ботев иска да задържи Неделев и Димитров

Публикувано в: Ботев Пловдив, Избрано, Футбол България
11:11, 12 юни 2019, Автор: , Преглеждания:28

Желко Петрович

Да дойда в Ботев (Пловдив) основна заслуга имат двама от шефовете му – Иван Йотков и Адалберт Зафиров. Заради тях се съгласих да поема отбора, а не заради пари. Това заяви при представянето си днес пред медиите новият старши треньор на Ботев Пловдив Желко Петрович.

„Работил съм в Англия, Холандия, Германия, Португалия. Жена ми ме попита как са тук нещата, аз и отвърнах: Толкова съм щастлив, че все едно съм подписал договор за 10 милиона. Щастлив съм, че се завърнах у дома – на Балканите. Надявам се, че ще играем добре. Допадна ми и това, че не ми бяха поставени грандомански цели. Хубавото е, че състава е запазен. Искам да задържим Тодор Неделев и Кристиян Димитров“, заяви Петрович.

„На проби в тима са двама холандски футболисти – Родни Клустер и Фил ван Арнем. Аз знам, че този клуб трябва да бъде сред първите 4, 5 или 6, зависи от шанса и късмета, от контузиите, да играем нападателно, да създаваме позитивна атмосфера, хората да искат да гледат отбора ни и да се радват на футбола, който показваме. При това положение съм сигурен, че резултатите ще дойдат – дали още на първата или на втората година“, обясни новият наставник.

Той добави, че е гладел последните мачове на Ботев Пловдив и похвали работата на своя предшественик Николай Киров. Изпълнителният директор на Ботев Иван Йотков каза, че е търсен човек, който не само да води отбора, а и да помогне за по-добрата организация в клуба и се надява със своя опит и знания Желко Петрович да бъде полезен. Оказа се, че новият наставник на „канарчетата“ е бил добър познайник с покойния Трифон Иванов, както и с големия треньор Люпко Петрович.

Оставете коментар

Автор

Сезгин Басриев

Подобни публикации