RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Константин Маршавелов ще стартира от втора позиция в Стара Загора

Публикувано в: Моторни
18:01, 28 сеп 2019, Автор: , Преглеждания:6

KMarshavelov_stZКонстантин Маршавелов от отбора на „КА-2 Рейсинг Тийм“ ще стартира от втора позиция в утрешната надпревара, която е четвърти кръг от националния пистов шампионат по автомобилизъм. Състезанието, чийто домакин е Стара Загора ще започне от 11:00ч. Маршавелов се състезава с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X и е лидер във временното класиране на клас „Макси“.
Пловдивчанинът взе участие само в първата от двете квалификации днес. В нея той направи 6 обиколки и постигна време 1:23.203мин., което бе най-добро за първата квалификация, но не бе достатъчно за полпозишъна. От отбора на четирикратния шампион на България взеха решени, той да пропусне втората квалификация, за да запазят ресурса на автомобила за състезанието.
Участието на Маршавелов до последно не бе сигурно, след като частите за автомобила пристигат в последния възможен момент.

„Взехме решение да не участваме във втората квалификация, за да запазим ресурса на автомобила за утрешното състезание“, бе краткия коментар на пловдивския пилот след квалификациите днес.

Оставете коментар

Автор

Иво Пинев

Подобни публикации

Още от

Моторни