RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

ЦСКА уредил нападател на Дунав

Публикувано в: Дунав, Избрано, Футбол България, ЦСКА
10:28, 13 ное 2019, Автор: , Преглеждания:11

Ахмедов

Ръководствата на ЦСКА и Дунав вече са се споразумели за правата на нападателя Ахмед Ахмедов.

Армейците ще пла­тят 120 000 лева за тарана. Според topsport.bg за трансфе­ра са се разбрали силният чо­век в Борисовата градина Гриша Ганчев и д-р Симеон Симео­нов, който все още има роля в Дунав, въпреки че обяви че се оттегля. Публикацията сочи, че ЦСКА е надцакал Левски за Ахмедов, като сините били го­тови да преведат не повече от 100 бона за нападателя. През миналата седмица се по­яви информация, че Левски е имал принципна договорка с Дунав, но после армейците из­пратили по-добра оферта и Ахмедов и русенци се насочили към нея.

Интересно е да се отбеле­жи, че през последните години ЦСКА няма практика да прив­лича футболисти от българ­ското първенство. Във вече 6 поредни трансферни прозоре­ца червените не са придобива­ли правата на играч от друг роден клуб. В този период ар­мейците само си върнаха след преотстъпвания Иван Тури­цов, Митко Митков и Пламен Гълъбов. Иначе при завръщането си в елита през лятото на 2016-а ЦСКА взе 4-ма от българ­ското първенство – вратаря Георги Китанов (Черно море), бранителите Александър Дюлгеров (Пирин Бл) и Лазар Марин (Ботев Пд) и офанзивния халф Иван Минчев (Монтана). Ни­кой от тях не се наложи като основен състезател в дългос­рочен план, а престоят на Ма­рин и Минчев бе съвсем кратък.

24-годишният Ахмедов този сезон има 6 гола в елита за Ду­нав (1 от дузпа), а през мина­лия реализира 8. Преди това за­писа и над 100 мача във Втора лига с екипите на ФК Бургас и Поморие. Той е юноша на Неф­тохимик и Черноморец.

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт