RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Тиам напуска Левски през лятото

Публикувано в: Избрано, Левски, Футбол България
12:32, 26 яну 2020, Автор: , Преглеждания:6

Тиам

Пътищата на Левски и Хали Тиам изглежда ще се разделят през лятото. Тогава изтича договорът на сенегалеца с клуба.

От “Герена” държаха да удължат споразумението и няколко пъти водиха разговори с агента на играча, но те не доведоха до резултат.

26-годишният дефанзивен халф така и не склони да преподпише. От клуба му бяха поставили краен срок да реши дали приема офертата до заминаването на тима за Турция, пише „Тема Спорт“.

Лагерът стартира в понеделник, а парафиран контракт за момента няма. Това почти сигурно означава, че след края на кампанията Тиам ще си тръгне като свободен агент, като Левски няма да получи нищо за правата му.

Тиам пристигна в Левски през 2018 година по настояване на Делио Роси. Той веднага се превърна в несменяем титуляр. До момента е изиграл 65 мача във всички турнири, в които е отбелязал и 5 гола.

В състава на Левски има още двама играчи, които са в ситуацията на сенегалеца. Това са португалецът Филипе Нашименто и Мартин Райнов.

Очаква се първият също да си тръгне през лятото. По време на лагера в Сандански пък Райнов бе ползван като централен защитник – заместваше отсъстващия поради ангажименти с националния отбор Холмар Ейолфсон. Той може да получи тази роля и през пролетта.

През зимата Левски се постара да подсили халфовата си линия. “Сините” привлякоха национала Симеон Славчев, както и 23-годишния нидерландец Стайн Спиерингс. Двамата са гласени за титуляри.

От „Герена“ се разминаха с привличането на чеха Йозеф Хушбауер от Славия (Прага). След това се насочиха към Мартин Хашек от Спарта (Прага).

Преговорите за привличането на последния обаче бяха замразени заради настоящата несигурна ситуация в клуба.

Оставете коментар

Автор

Тема Спорт

Подобни публикации