RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

Попов и Башкехайов с безапелационна победа в сръбскоро рали Борско-Браничевски

Публикувано в: Моторни
09:26, 16 авг 2021, Автор: , Преглеждания:5

_TJ_5536Даниел Попов и Ангел Башкехайов с Peugeot 208 Rally 4 спечелиха сръбското рали Борско-Браничевски. Това е първата победа за екипажа в рали дисциплината. Те я записаха по категоричен начин, след като бяха най-бързия екипаж във всички 12 специални етапа. На финала двамата завършиха с аванс от 3:43.7мин. Пред друг български екипаж – Никола Мишев и Петър Сивов също с Peugeot 208 Rally 4. На трета позиция завършиха сърбите Лазар Милованович и Горан Рабасович с Opel Adam R2.

“Доволен съм от резултата. Това е първата ми победа в генералното класиране на рали. Успяхме от рано да натрупаме добра преднина, макар и да не използвахме пълния потенциал на колата. Отсечките ми допаднаха и се забавлявахме добре тези три дни по тях”, сподели Попов след края на състезанието.

“Много се радвам, че успяхме да спечелим първата си победа в чужбина. За първи път бяхме водачи на колоната през втория и третия ден, тръпката е различна и приятна. Искам да благодаря на Ненад Вичентич, че отново ни предостави този страхотен автомобил. И нямаме търпение да стартираме някъде отново”, допълни Башкехайов.

1 коментар

  1. София казва:

    “Отсечките са много разнообразни и различни от тези в България. Това много ме радва, тъй като ще бъде нещо различно за нас, нов опит. Формата на състезанието е малко по-нестандартен от обичайното, наподобява състезание от края на 90-те с много на брой къси отсечки между няколко града с постоянно местещ се сервиз. Ще бъде интересно и трудно”, сподели Попов преди началото на състезанието. “Много съм щастлив, че след инцидента, най-накрая частите за колата дойдоха и ще можем отново да се състезаваме. Ралито е чисто ново за всички. Това е първото ни рали зад граница с Дани от 2018 г., когато карахме Опел купата и се радвам много, че имаме възможност да се състезаваме тук. Домакините ни посрещат изключително топло, традиционно ралитата в Сърбия имат страхотна атмосфера и нямам търпение да започваме”, допълни навигатора Башкехайов.

Оставете коментар

Автор

Ив

Подобни публикации

Още от

Моторни