RSS Публикации | RSS Коментари | Facebook | Twitter |
Регистрация | Вход
Спортният глас на България

За „нафталините“, ултрасите и в крайна сметка все пак за любимия „Локомотив“

Публикувано в: Коментар, Футбол България
17:01, 2 окт 2021, Автор: , Преглеждания:51

Смея да се характеризирам като привърженик-ветеран на любимия ни отбор. Още като ученик и студент имах щастието да подкрепям от трибуните „златното“ поколение на „Локо“ с Начко начело в последната засега шампионска кампания и онова славно приключение за Купата на УЕФА, което си остава неповторимо в клубната история.

За съжаление и в този форум някои многознайковци ни наричат „нафталини“. Без тези нафталини Локомотив не би имал минало, памет, история и традиции, но… „млъкни сърце“!Спокойно! Няма да разказвам спомени от миналото хилядолетие. Ще ви върна само два сезона назад. Тогава на домакинския мач с „Хебър“ групичка агресивни ултраси наложиха здраво вицепрезидента на „Хебър“ Пазарджик. Не че ракиените босове от Пещера не заслужаваха някой малък урок за прекомерното си провинциално самочувствие. Но превъзбудените фенове така и не се усетиха, че ударите по лицето на гостуващата група са удари по лицето на родния клуб. Последва жестоко наказание и край на надеждите за влизане в елита.

Сега вече сме там – изстрадан и сладък успех! Нещо повече – вчера на Националния стадион за първи път от доста месеци видяхме истинското, моето, нашето „Локо“! Това е „Локомотив“ от нашето минало, настояще и бъдеще – отбор с характер и „гръбнак“, отбор с воля и дух, който не просто победи, а сломи един от лидерите в класирането. Прекрасно е, че намеренията на Иван Колев за оформяне на игрови облик на тима се превръщат реалност. Но е и ужасно, че точно в този момент поредната шайка безхаберници отново демонстрира дивашкото си поведение. „Допингирани“ от алкохолни и други „стимулиращи“ субстанции тези „красавци“ (както се вижда и на снимката) потърсиха саморазправа с гостуващата агитка.

Какво чака клуба след поредната им „героична“ изява? Наказанията от БФС няма да закъснеят. И ще бръкнат в и без това не толкова дълбокия джоб на президента Василев и хората, които издържат клуба. А може би отново ще преживеем кръгове без домакинство и публика? Но побойниците налагащи с пръчки и мятащи предмети не мислеха за последствията. Защото доста по-лесно е да крещиш: „Само ние! Само Локо!“, отколкото да проявиш малко здрав РАЗУМ!

Това е откровеното ми мнение! Подготвен съм да понеса хули и неодобрения от защитаващите тези „прекрасни“, „безценни“, „отдадени“ на торсидата любители на чашка и спринцовка! На такива опоненти все пак ще припомня, че истинският фен помага, а не пречи на своя отбор! И подобни отрепки нямат място сред публиката на тим с традиции и авторитет, какъвто е „Локомотив“!

Оставете коментар

Автор

Светослав Минчев

"Хората, които въобще не се интересуват от спорт, не са по-малко ограничени от онези, които не изпитват интерес към музиката, театъра или което и да е изкуство…" Георги Аспарухов

Подобни публикации